Darius Vâlcov, chemat la DNA

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

darius-valcov-dnaFostul ministru al Finanțelor Publice Darius Vâlcov a fost chemat la DNA, luni dimineață.

Darius Vâlcov a ajuns la ora 09.00 la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), unde a stat aproximativ 30 de minute.

La plecarea de la DNA, Darius Vâlcov a spus că a dat o scurtă declaraţie în faţa procurorilor, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă.

Vâlcov a mai spus că aşteaptă să fie programat la Senat, în cazul cererii DNA de avizare a reţinerii şi arestării sale preventive.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, în 19 martie, aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Bogdan Vâlcov, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă.

Cererea DNA va intra luni în şedinţa Biroului Permanent al Senatului, când va fi transmisă la Comisia juridică, în vederea elaborării raportului. După ce ajunge la comisie, senatorul Darius Vâlcov îşi poate vedea dosarul de la Direcţia Naţională Anticorupţie şi îşi va putea prezenta cauza în faţa colegilor jurişti.

Darius Vâlcov i-a înaintat, în 15 martie, premierului Victor Ponta demisia din funcţia de ministru al Finanţelor, dar Ponta a precizat, iniţial, că acesta va rămâne ministru până la finalizarea noului Cod Fiscal. După ce DNA a anunţat că cere arestarea lui Vâlcov, premierul a anunţat că a aprobat demisia lui şi că va prezenta în cel mai scurt timp preşedintelui Klaus Iohannis o propunere pentru portofoliul Ministerului Finanţelor. Vineri, după ce a discutat cu premierul, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a luat act de demisia lui Darius Vâlcov şi cel prin care premierul Victor Ponta a preluat interimatul la Ministerul Finanţelor.

Procurorii DNA i-au adus la cunoştinţă lui Darius Vâlcov, în 13 martie, că este suspectat de trafic de influenţă, faptă comisă în perioada în care a fost primar al municipiului Slatina.