Aviz favorabil pentru arestarea lui Dan Şova

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

dan-sova-audiatComisia juridică a Senatului a votat favorabil, miercuri, cu şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă, cererea DNA privind reţinerea şi arestarea senatorului Dan Şova.

 Şova a spus, după audierea în comisia juridică, unde şi-a apărat cauza în faţa colegilor jurişti, că nu doreşte să facă declaraţii, şi că singurul lucru pe care doreşte să îl transmită este că ”a spus numai adevărul în comisie şi în plen va face la fel”.

Preşedintele comisiei juridice, Cătălin Boboc a declarat la finalul şedinţei că votul a fost unul favorabil cererii Direcţiei Naţionale Anticorupţie de arestare a senatorului Dan Şova, înregistrându-se şase voturi pentru şi cinci voturi împotrivă.

”Astfel, vom transmite plenului Senatului raportul favorabil în privinţa solicitării DNA”, a menţionat Cătălin Boboc.

Preşedintele comisiei juridice a menţionat că nici comisia şi nici plenul nu fac arestări. ”Asta nu înseamnă că va veni duba DNA în faţa scărilor Senatului, ca să aresteze pe cineva”, a adăugat Boboc, precizând că este vorba despre un act procedural, cu care Parchetul merge la instanţă, iar instanţa este singura care decide în privinţa solicitării Parchetului.

”Mă bucur că aceasta a fost soluţia comisiei, sper ca aceasta să fie şi soluţia plenului, pentru că, altfel, am bloca posibilitatea instanţei de a nu aproba cererea de arestare”, a mai declarat preşedintele comisiei juridice.