Întâlnire româno-americană pentru Deveselu

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

DeveseluMiercuri a avut loc la Bucureşti o întâlnire interministerială a Guvernului României la care au participat şi edilii de la Caracal şi Deveselu.

 Discuțiile purtate și cu reprezentanţi ai Statelor Unite ale Americii au vizat Baza Militară din Deveselu, aspecte legate de infrastructura localităţii pe raza căreia se amplasează scutul antirachetă, dar şi subiectelegate de Caracal. Din discuţii se pare că atât primarul din Caracal, Eduard Ciocăzanu, cât şi Ion Aliman, edilul comunei Deveselu, au reuşit să obţină o serie de promisiuni care vor rezolva problemele celor două comunităţi.

Preşedintele Iohannis a acordat Drapelul de Luptă Bazei Militare de la Deveselu

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind acordarea Drapelului de luptă Bazei Militare 99 Deveselu, a anunţat Administraţia Prezidenţială prin intermediul unui comunicat de presă.

Preşedintele Klaus Iohannis discutat, în cadrul primei întâlniri cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, la Bruxelles, în luna ianuarie, despre baza de la Deveselu.

Şeful statului a declarat cu acest prilej că l-a informat pe secretarul general al NATO despre progresul făcut de România în dezvoltarea bazei de la Deveselu, care va deveni operaţională până la sfârşitul acestui an.

În plus, preşedintele Iohannis a ţinut să sublinieze ”natura defensivă a acestei baze, care reprezintă o contribuţie importantă a României la parteneriatul cu SUA, pentru a întări capabilităţile NATO".