Fostul angajat al Băncii Transilvania, în arest la domiciliu

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

Rachid Popa, fostul angajat al Băncii Transilvania, arestat luna trecută în urma unor tranzacţii financiare frauduloase, a fost pus în arest la domiciliu. Decizia a fost luată miercuri de banca-transilvania-slatinamagistraţii Tribunalului Olt.

 Rachid Popa, fost ofiţer de credite al Băncii Transilvania sucursala Slatina, este acuzat că a accesat ilegal contul S.C. Agromec Sistem S.R.L. de unde a făcut transferuri ilegale de bani, prejudiciul fiind de 400.000 de lei.

Anchetatorii spun că bărbatul a accesat fără drept datele informatice ale băncii şi s-a folosit de un card de credit falsificat care a fost emis pe numele societăţii păgubite şi de pe care a extras de la diverse bancomate de pe raza municipiilor Slatina şi Bucureşti atât disponibilul de credit în valoare de 10.000 lei în luna februarie 2014, dar şi sumele pe care el le-a transferat din conturile societăţii pe contul aferent acestui card de credit.

De asemenea, în urma anchetei s-a stabilit că o sumă mare de bani a fost transferată de către angajatul băncii din contul firmei Agromec în contul unei societăţi din comuna Brebeni.

Rachid Popa este obligat să nu părăsească imobilul unde locuieşte, fără permisiunea organului de urmărire penală sau a instanţei de judecată și să nu comunice cu următoarele persoane : Ifrim Eugen Gheorghe, Ninu Nelu, Ifrim Mariana, Rizea Iulian, Băluţă Florea, Jitianu Prica, Pomană Benon; să nu comunice cu funcţionarii bancari din cadrul Băncii Transilvania – Sucursala Slatina şi nici cu angajaţi ori administratori ai SC Prosper Lux şi SC Agromec Vlădila.