Contrabanda cu tutun i-a băgat după gratii

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

contrabandaEste cazul a doi bărbaţi din Caracal care au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile pentru contrabandă cu ţigări . Aceştia se aflau de mai mult timp în vizorul poliţiştilor , iar locuinţele lor au fost percheziţionate în urmă cu două săptămâni de unde a fost ridicată aproape o jumătate de tonă de tutun de contrabandă.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Olt, în timpul percheziţiilor au fost găsite şi ridicate, în vederea probării activităţii infracţionale, 200 kg. de tutun foi, în valoare de aproximativ 50.000 lei, şi 3 aparate artizanale pentru tocat şi mărunţit tutun, precum şi suma de 32 000 lei. De asemenea, la un oficiu poştal din municipiul Slatina au fost indisponibilizate colete conţinând 300 kg. de tutun mărunţit, tratat a mai precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt . Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin neplata accizelor este de aproximativ 200.000 lei.

Cele 24 de percheziţii domiciliare s-au desfăşurat în urmă cu două săptămâni pe raza municipiului Caracal, la persoane suspectate de comercializarea ilegală de tutun şi produse din tutun. Percheziţiile s-au desfăşurat în două dosare penale instrumentate de Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, în care se efectuează cercetări pentru comiterea unor infracţiuni prevăzute în Codul fiscal. În urma acţiunii, 16 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei municipiului Caracal, pentru audieri. Acestea sunt bănuite că, în perioada 2014 – 2015, au comercializat tutun prin intermediul unui oficiu poştal şi a unei firme de curierat.