Percheziții la Balș și Bîrza

perchezitii-bals-si-birzaCinci percheziţii s-au desfăşurat, în dimineaţa zilei de marâi, în judeţul Olt, la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de peste 3.600.000 lei.

 La acţiune participă peste 20 de poliţişti de investigare a criminalităţii economice şi acţiuni speciale, din cadrul I.P.J. Olt.

Activităţile au vizat probarea activităţii infracţionale a unor persoane bănuite că ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a mai multor firme cheltuieli nereale, în vederea diminuării bazei impozabile.

În urma perchezițiilor, două imobile şi două autoturisme au fost puse sub sechestru iar trei persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru audieri.

„În fapt, acestea sunt bănuite că, în calitate de administratori şi asociaţi ai unei societăţi comerciale, din oraşul Balş, în perioada 2012 - 2013, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, în vederea diminuării bazei impozabile, respectiv facturi de achiziţie deşeuri feroase purtând antetul unor societăţi de tip fantomă, radiate sau inactive“, a declarat comisar șef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt..

Totodată, aceştia ar fi creat un circuit financiar fictiv, constând în creditarea societăţii cu sume mari de bani, urmate de retrageri de numerar din contul societăţii, prin formulare de ridicare numerar cu menţiunea „plata achiziţii diverse”. Sumele de bani astfel obţinute ar fi fost utilizate pentru achiziţia de autoturisme şi construcţia unui imobil, pe raza oraşului Balş.

La percheziţii, au fost ridicate bunuri şi documente, în vederea probării activităţii infracţionale. De asemenea, au fost instituite sechestre asiguratorii asupra a două imobile şi două autoturisme de lux aparţinând persoanelor bănuite.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de 3 612 392 lei, reprezentând TVA, impozit pe profit, penalităţi şi majorări.

Tags:
 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...