Percheziţii în zona Caracal

tutunO jumătate de tonă de tutun a fost confiscată de poliţiştii olteni în urma efectuării a 24 de percheziţii la locuinţele unor persoane bănuite de vânzarea ilegală de tutun şi produse din tutun, în dimineaţa zilei de miercuri.

 

Descinderile au avut loc pe raza municipiului Caracal şi s-au desfăşurat în două dosare penale, aflate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. În urma percheziţiilor 16 persoane au fost conduse la sediul Poliţiei Caracal, pentru a fi audiate cu privire la infracţiunile de care sunt acuzaţi.

„Suspecţii săltaţi în cele două cauze sunt bănuiţi că, în perioada 2014 – 2015, au comercializat, prin intermediul unui oficiu poştal şi a unei firme de curierat, tutun mărunţit, tratat”, a declarat comisarul şef Claudia Radu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Olt.

La percheziţii, au fost găsite şi ridicate, în vederea probării activităţii infracţionale, 200 kilograme de tutun foi, în valoare de aproximativ 50.000 lei, şi trei aparate artizanale pentru tocat şi mărunţit tutun, precum şi suma de 32.000 lei.

De asemenea, la un oficiu poştal, din municipiul Slatina, au fost indisponibilizate colete conţinând 300 kilograme de tutun mărunţit, tratat.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin neplata accizelor este de aproximativ 200.000 lei. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.  

tutunul-2

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...