Amenzi pentru condițiile din microbuze

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

microbuze aglomerateZece echipaje rutiere au acţionat, zilnic, pe drumurile europene, naţionale şi judeţene care străbat judeţul, misiunea organelor de poliţie fiind de a verifica modul de desfăşurare a activităţii de transport public de persoane cu autovehicule a căror capacitate de transport a fost mai mare de 8+1 locuri.

 

Poliţiştii au monitorizat şi transporturile publice de marfă cu autovehicule a căror masă totală maxim autorizată este mai mare de 3,5 tone. „S-a urmărit verificarea gradului de siguranţă pe care îl prezintă aceste vehicule, respectării legalităţii efectuării transportului public, funcţionarea corectă a aparatelor tahograf, folosirea corectă a diagramelor de înregistrare, respectarea capacităţii de încărcare a autovehiculelor de transport persoane sau de marfă, precum şi alte abateri privind legislaţia rutieră. Acţiunea «Truck & Bus», care a avut loc săptămâna trecută s-a desfăşurat la nivel naţional, inclusiv în judeţul Olt. Aşadar, în cazul acestor transporturi oprite în trafic, s-au verificat aspectele menţionate mai sus”, a spus subcomisarul Cristian Bădiţă de la Poliţia Rutieră Olt.

Numărul autovehiculelor verificate a fost de 145 iar 65 de şoferi au primit sancţiuni contravenţionale. În urma raziei, 18 conducători auto au fost amendaţi pentru că nu purtau centura de siguranţă, şapte pentru nerespectarea regimului legal de viteză şi cinci pentru lipsă de documente.

Oamenii legii au reţinut şi două certificate de înmatriculare, iar unui şofer i-a fost reţinut permisul de conducere.

Un lucru îngrijorător depistat de poliţişti, este faptul că multe dintre microbuzele şi autobuzele oprite pe drumurile publice din judeţ erau încărcate cu mai mulţi pasageri decât numărul de locuri, care era prevăzut în certificat. „12 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional transportul mai multor călători decât numărul specificat în certificatul de clasificare al autovehiculului”, a precizat poliţistul Bădiţă.

De aceea, mai tot timpul, siguranţa pasagerilor care merg cu microbuzul sau autobuzul în judeţ, mai ales a celor din mediul rural, este pusă în pericol. Multe dintre aceste nereguli, în privinţa numărului de călători mai mare decât numărul de locuri, au fost constatate la mijloacele de transport public de persoane oprite în trafic de poliţiştii rutieri în zonele limitrofe municipiului Slatina. Au fost situaţii în care numărul de pasageri era mai mare cu doi decât numărul de locuri, dar şi cazuri în care acest număr era depăşit cu şapte sau opt călători.