Percheziții pentru fals informatic

perchezitii bancomatPoliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Olt şi procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare infracţională organizată specializată în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.

 

În dimineața zilei de miercuri, 4 februarie, poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate din cadrul I.P.J. Olt, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi al luptătorilor Serviciului de Acţiuni Speciale, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Olt, au efectuat 7 percheziţii, la mai mult persoane fizice şi juridice, pe raza judeţului Olt. A fost vizată destructurarea unei grupări infracţionale specializată în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, fals în înscrisuri private şi uz de fals, acces ilegal la un sistem informatic şi fals informatic.

Din cercetări, s-a stabilit că, în perioada februarie - octombrie 2014, din contul curent al unei societăţi comerciale deschis la o unitate bancară, s-ar fi efectuat transferuri de sume importante de bani, fără acceptul reprezentanţilor societăţii.

„Un angajat al unităţii bancare ar fi accesat fără drept datele informatice ale băncii şi s-ar fi folosit de un card de credit susceptibil a fi falsificat, ce a fost emis pe numele societăţii păgubite.

Astfel, acesta ar fi extras de la diverse bancomate, de pe raza municipiilor Slatina şi Bucureşti, atât disponibilul de credit, în valoare de 10.000 de lei, în luna februarie 2014, dar şi sumele pe care el le-ar fi transferat din conturile societăţii pe contul aferent acestui card de credit, în cuantum de 400.000 de lei“, a declarat comisar șef Claudia Radu, purtător de cuvânt al IPJ Olt.

Anchetatorii suspectează că în perioada 2 februarie - 29 octombrie 2014 din contul curent al S.C. Agromec Sistem S.R.L. deschis la Banca Transilvania membrii grupării au făcut transferuri de sume importante de bani, fără acceptul reprezentanţilor societăţii, suma totală scoasă ilegal din contul acestei firme fiind de 400.000 de lei.

În total, 15 persoane au fost aduse la audieri: trei dintre acestea în calitate de suspecţi, printre care și P.R., angajatul băncii.

Tags:
 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...