Percheziții la comercianți de medicamente

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

perchezitii-politistiPolițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice a Poliției Române, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, au efectuat în dimineața zilei de miercuri 64 de percheziții la domiciliile unor persoane și la sediile unor firme din domeniul comercializării de medicamente.

 20 de societăţi comerciale specializate în activităţi de depozitare şi comercializare de medicamente, care s-ar fi sustras de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, au fost verificate şi, potrivit oamenilor legii, reţeaua se ocupa de importul de medicamente din Turcia, o parte dintre ele fiind mai departe exportate în spaţiul intracomunitar, iar restul vândute în ţară, prin intermediul lanţului de farmacii Elena.

Societățile comerciale la sediul cărora au avut loc descinderile sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3 milioane de euro.

O percheziție s-a desfăşurat în Balş, la locuinţa mamei unuia dintre suspecţi, bărbatul având domiciliul în municipiul Bucureşti. Din casa femeii, anchetatorii au fost ridicat mai multe documente, dar şi bunuri.

„În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că, în perioada anilor 2013-2014, reprezentanţii societăţilor comerciale implicate ar fi creat circuite fictive pentru introducerea în lanţul legal a unor medicamente cu valoare mare de piaţă utilizate în tratamentele unor boli grave, precum cancer, hepatită, diabet, procurate la negru de pe piaţa internă sau comunitară. De asemenea, s-a mai stabilit că, prin intermediul societăţilor implicate ar fi fost fost transferate sume importante de bani către persoanele vizate din circuitul infracţional, banii astfel obţinuţi fiind reintroduşi în circuitul ilicit prin transferuri bancare şi contracte de împrumut fictive. Prin acest mecanism, atât în circuitul legal din România, cât şi în alte state comunitare, ar fi fost introduse inclusiv medicamente falsificate din categoria celor comercializate de reprezentanţii firmelor implicate”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Române.