Adrian Gălbenușe a fost arestat

agalbenuse arestatAutorul oribilei crime de pe strada Toamnei, Adrian Gălbenuşe, zis Adel, de 29 de ani, din localitate, a fost audiat, şi-a recunoscut fapta şi chiar a fost dus la reconstituire, indicând cum s-a întâmplat totul, dar şi unde a aruncat arma crimei şi hainele care le-a avut pe el.

 

Tânărul este verişorul fostului boxer Cristian Gălbenuşe, cel care a fost ucis cu sânge rece la Vintage PUB din Slatina, în vara anului trecut.

Sâmbătă seara, Adel Gălbenuşe a fost reţinut pentru 24 de ore şi încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, pentru ca duminică după-amiaza să fie prezentat în faţa magistraţilor Tribunalului Olt, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Reprezentanţii instanţei de judecată l-au audiat din nou pe Gălbenuşe, iar la câteva ore pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o lună, iar în prezent tânărul se află în Arestul Poliţiei Olt.

Mobilul crimei nu a fost făcut public reprezentanţilor mass-media locală, însă se zvoneşte că la mijloc ar fi vorba de o dragoste neîmpărtăşită, tânărul făcând o obsesie pentru Norica Nițu. Anchetatorii nu au făcut public nici locul în care Adrian Gălbenuşe a stat ascuns mai bine de 38 de ore.

Autorul faptei era o fire retrasă şi, spun unii vecini, nu avea un loc de muncă, nu a avut niciodată nicio relaţie de dragoste şi nici prieteni prea mulţi nu avea. De aceea, probabil, se şi îndrăgostise de femeia pe care o omorâse, aceasta refuzând să fie părtaşă la avansurile criminalului.

Adrian Gălbenuşe le-a dezvăluit anchetatorilor unde a aruncat arma crimei, dar şi hainele pe care le purta în seara comiterii oribilei fapte. Îmbrăcămintea a aruncat-o chiar în unele tomberoane de gunoi din spatele unor blocuri din oraş. Tânărul şi-a schimbat îmbrăcămintea cumpărându-şi haine de la comercianţii din Piaţa Zahana.

Pentru fapta sa, Gălbenuşe poate fi pedepsit cu detenţiune pe viaţă sau închisoare de la 15 la 25 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Norica Niţu era căsătorită şi avea două fete, una dintre ele fiind stabilită în Franţa. Sâmbătă, trupul neînsufleţit al victimei a fost ridicat de familie de la Morga Spitalului Slatina şi depus la capela Bisericii cu Hramul „Sfânta Mina” din Slatina unde cunoscuţii şi apropiaţii i-au adus un ultim omagiu, i-au aprins lumânări şi au adus coroane şi jerbe de flori. Femeia ucisă cu sânge rece a fost condusă pe ultimul drum, duminică după-amiaza, înmormântarea având loc în comuna Coteana, localitatea sa natală.  

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...