Omorâtă cu toporul

crima daneasa

În cea de-a treia zi a noului an, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au înregistrat sesizarea poliţiştilor cu privire la faptul că în dimineaţa aceleiaşi zile, Maria Manea, în vârstă de 72 de ani, din comuna Dăneasa, a fost găsită decedată în locuinţa sa, prezentând multiple lovituri de topor, în zona capului.

 

Totodată, în urma cercetărilor efectuate, anchetatorii au constatat că bătrânei i-au fost sustrase bijuteriile din aur pe care le purta. Autorul a fost prins la două zile după comiterea oribilei fapte, acesta prezentându-se singur la poliţie.

Luni, 5 ianuarie, Cosmin Mihăiţă Sârbu, de 20 de ani, din Dăneasa, şi-a recunoscut fapta şi s-a predat la Secţia Regională de Poliţie Transporturi Bucureşti – Serviciul de Siguranţă Publică şi Protecţia Călătorilor. Inculpatul a fost încarcerat Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt, aproape de miezul nopţii de luni spre marţi pe numele său fiind emisă ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

„Prin ordonanţa dată marţi, 6 ianuarie, s-a pus în mişcare acţiunea penală împotriva tânărului Cosmin Mihăiţă Sârbu pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată, reţinându-se că în noaptea de 2 spre 3 ianuarie, în jurul orei 18.00, inculpatul, înarmat cu un topor, a pătruns fără drept în curtea locuinţei victimei, a spart geamul de la balconul casei, a intrat în interior şi, întrucât bătrâna a ieşit din cameră să vadă ce se întâmplă, i-a aplicat acesteia mai multe lovituri cu toporul în zona capului, până când aceasta a decedat, după care a sustras bijuteriile pe care victima le avea asupra sa, respectiv cercei şi o verighetă, precum şi alte bijuterii găsite în locuinţă, bunuri pe care şi le-a însuşit”, a declarat procurorul Amina Pantelimon, purtătorul de cuvânt al Parchetului Olt.

Inculpatul a recunoscut că a tâlhărit-o şi ucis-o pe Maria Manea, iar cu ocazia reconstituirii crimei, tânărul a condus organele de urmărire penală la locul unde a aruncat toporul folosit la săvârşirea infracţiunii de omor calificat, precum şi bluza cu care a fost îmbrăcat la săvârşirea faptelor, acestea fiind găsite la ieşirea din satul Zănoaga, într-un canal de colectare a apei.

Având în vedere că autorul oribilei crime şi-a recunoscut fapta, anchetatorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au solicitat arestarea preventivă a acestuia. Cosmin Mihăiţă Sârbu a fost prezentat în seara zilei de Bobotează în faţa magistraţilor Tribunalului Olt, cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. După câteva ore în care a fost audiat, instanţa de judecată a decis arestarea sa preventivă pentru o lună. Infracţiunile săvârşite de inculpat sunt prevăzute de lege cu detenţiunea pe viaţă sau pedeapsa închisorii de la 15 la 25 de ani.

Tags: ,
 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...