Înmormântarea unui erou: Drum lin spre Escadrila din Ceruri!

Evaluare utilizator: 1 / 5

Steluță activăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

 

Tragedie fără margini în familia tânărulinmormantare erouui de 25 de ani, originar din satul Enoşeşti al oraşului Piatra Olt, care şi-a pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Sibiu. Sublocotenentul Andrei Cătălin Apostol era cel mai tânăr dintre cei opt militari care au căzut la datorie, iar toţi cei dragi lui regretă că a fost victima acestei nenorociri.

 

În după-amiaza zilei de marţi, subocotenentul Andrei Cătălin Apostol a fost condus pe ultimul drum de aproximativ 1.000 de persoane. A fost înmormântat cu onoruri militare, funerariile având loc la cimitirul din comuna Pârşcoveni, localitatea natală a mamei sale.

Lacrimi şi multă durere la Biserica cu Hramul „Sfântul Nicolae” din Pârşcoveni, acolo unde un sobor de preoţi a ţinut slujba de înmormântare a sublocotenentului Apostol. Membrii familiei, rudele, prietenii şi alţi apropiaţi au făcut parte din cortegiul funerar, alături de aceştia fiind prezenţi şi colegi ai tânărului de 25 de ani de la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, dar şi alţi camarazi de la alte instituţii militare din ţară, printre care şi cei de la Ministerul Apărării Naţionale.

După slujba din biserică, maşina Armatei cu sicriul în care se afla trupul neînsufleţit al sublocotenentului Apostol, acoperit cu tricolorul naţional, şi cortegiul funerar s-au îndreptat spre cimitir, tot drumul fiind presărat cu flori. De la intrare şi până la mormânt, coşciugul a fost purtat pe braţe de militari.

Preoţii au mai ţinut o slujbă atunci când tânărul a fost înhumat, moment în care o parte dintre militarii prezenţi la înmormântare au tras trei salve de armă.

Mesaje de adio pe Facebook

Cătălin Andrei a terminat Liceul Militar, iar acum doi ani a absolvit şi Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov. Înainte de a avea loc nenorocirea, tânărul Apostol era angajat ca sublocotenent inginer la Baza Aeriană Câmpia Turzii şi locuia cu chirie într-un apartament din Cluj Napoca. Tânărul oltean era necăsătorit, însă avea o prietenă, Ana Maria, de care era foarte îndrăgostit. Iubea foarte mult elicopterele, dar până acum nu apucase să urce de prea multe ori la bord. Ultimul zbor, cel de vineri dimineaţa, i-a adus sfârşitul tragic.

Din momentul tragediei, prietenii, dar şi alţi apropiaţi ai acestuia, tot scriu pe pagina sa de Facebook mesaje de adio. «„...Un suflet minunat plecat prea devreme dintre noi. Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, „Ai plecat prea repede... prea repede... o să ne lipseşti... Nu pot să cred! Dumnezeu să te odihnească!”, „Refuz să cred aşa ceva! Andrei nu poţi să pleci aşa de repede, noi doi aveam planuri mari! Dumnezeu să te odihnească în pace! Condoleanţe familiei!”, „Nu am cuvinte decât să spun că un om minunat a plecat prea devreme dintre noi. Sper să-ţi fie bine acolo unde eşti acum Cătălin Andrei! Condoleanţe familiei şi tuturor care îl iubesc!”, „Nu pot să cred, te-ai înălţat prea devreme… Nu te vom uita niciodată chip frumos şi vesel! Dumnezeu să te odihnescă în pace! Sincere condoleanţe familiei”, „Dumnezeu să-l odihnească în pace! Mă uit la poze şi nu îmi vine a crede! Doamne, Cătă, nu mă pot opri din plâns nu pot să cred aşa ceva. Ai fost un băiat extraordinar, un băiat de nota 10. Ai plecat prea devreme! Dumnezeu să te ierte! O să-mi lipseşti!”, „Ştrumfi, azi pleci pentru totdeauna dintre noi, te înalţi acolo sus unde e linişte şi pace! Ştiu că ne vezi şi ne spui să nu suferim, deoarece ne v-om revedea cu toţii într-o zi! Ai fost minunat şi ne-ai readus zâmbetul pe buze ori de câte ori era nevoie. Vreau să ştiu că eşti fericit şi ai grijă de noi, de acolo, de unde eşti tu acum! Ai tot respectul meu pentru omul extraordinar care ai fost! Te vom iubi mereu eroule!”», sunt doar câteva dintre zecile de mesaje postate pe pagina sa de socializare, acolo unde este postat, In Memoriam, şi un filmulet realizat de Centrul de Televiziune şi Film al MApN, cu mesajul „Drum lin spre Escadrila din Ceruri! Vă vom păstra vie amintirea!”.