Militar originar din Olt, mort în accidentul aviatic din Sibiu

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

elicopter prabusit

Opt militari au murit în accidentul aviatic din judeţul Sibiu, iar unul dintre ei este originar din judeţul Olt. Andrei Cătălin Apostol avea 25 de ani şi era necăsătorit, localitatea sa natală fiind satul Enoşeşti al oraşului Piatra Olt.


Acum doi ani, tânărul absolvise Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” din Braşov, iar în momentul de faţă era angajat ca sublocotenent inginer la Baza Aeriană Câmpia Turzii şi locuia cu chirie într-un apartament din Cluj Napoca.
În accident au fost răniţi şi alţi doi militari, de 41 şi 47 de ani, care în prezent sunt internaţi la Spitalul de Arşi din Bucureşti, în stare stabilă, cele două victime fiind transferate de la Spitalul de Urgenţă din Târgu Mureş în Capitală cu o aeronavă militară C-27 J Spartan.
Duminică după-amiaza, la sediul Academiei Forţelor Terestre Sibiu a avut loc o ceremonie în memoria celor opt militari care şi-au pierdut viaţa în catastrofa aeriană din apropierea localităţii sibiene Stejăriş. Ulterior, trupurile celor căzuţi la datorie au fost transportate de către Ministerul Apărării Naţionale în localităţile în care vor fi înhumate, conform dorinţei fiecărei familii. Iar trupul neînsufleţit al tânărului Andrei Cătălin Apostol a ajuns spre seară la Enoşeşti, pentru ca în cursul zilei de luni acesta să fie transportat la Pârşcoveni, comuna unde locuieşte mama sa, pentru ca în ziua următoare să fie condus pe ultimul drum, înmormântarea având loc la cimitirul din localitate.
Luni, în toate unităţile militare din ţară, inclusiv în cele din Olt, şi în cele dislocate în străinătate vor fi organizate ceremonii militare şi religioase de comemorare a celor care au murit în accidentul aviatic.