Două autospeciale pentru ISU Olt

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

autoscara

Proiectul „Extinderea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă în regiunea Sud-Vest Oltenia” a ajuns la final,

 

Prin acest proiect, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt a fost dotat cu zece autospeciale moderne de intervenţie, ultimul echipament primit fiind o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi.

Este vorba despre o autospecială de intervenţie, descarcerare şi asistenţă medicală tip FRAP şi o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime.

Daniela Lungu, director al Serviciului de Dezvoltare Regională din cadrul CJ Olt, a vorbit despre echipamentele achizionate prin proiect, dar şi că, în curând, în dotarea parcului auto al ISU Olt vor mai intrat noi echipamente: „Astăzi (n.red. – luni) finalizăm al doilea proiect regional, sursa finanţării acestuia fiind Programul Operaţional Regional 2007 – 2013. Prin acest proiect s-au achiziţionat o autospecială complexă de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă FRAP şi o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime. Suntem în stadiu de semnare a contractului de finanţare pentru proiectul «Optimizarea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă în Regiune Sud-Vest Oltenia», prin care se vor achiziţiona o autofreză de zăpadă şi un autovehicul cu şenile de capacitate mărită de trecere”.

Trei autospeciale complexe de intervenţie, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă FRAP au ajuns la Detaşamentul de Pompieri Caracal, Garda de Intervenţie Stoeneşti şi Staţia de pompieri Scorniceşti. Patru autospeciale pentru lucrul cu apă şi spumă sunt în prezet în parcurile auto ale Detaşamentului de Pompieri Slatina, Gărzii de Intervenţie Balş, Gărzii de Intervenţie Vişina şi Staţiei de Pompieri Scorniceşti. O autospecială pentru descarcerări grele este la Staţia de Pompieri Scorniceşti, o autospecială pentru lucrul cu apă şi spumă de capacitate mărită la Detaşamentul de Pompieri Slatina şi o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţimi tot la Detaşamentul Slatina”. Cel din urmă echipament va fi dat în folosinţă începând cu data de 1 noiembrie, după ce la sfârşitul acestei luni, în perioada 27 – 29 octombrie 2014, timp de trei zile, personalul care va lucra pe autoscara mecanică are instruirea cu specialiştii polonezi.