Darius Vâlcov, propus pentru postul de ministru

darius valcov

Darius Vâlcov, senator PSD, a fost propus de premierul Victor Ponta pentru postul de ministru delegat pentru Buget.

 

Premierul Victor Ponta a trimis, astăzi, la Palatul Cotroceni propunerea de numire a senatorului PSD de Olt Darius Vâlcov în funcția de ministru delegat pentru Buget. De această dată propunerea nu poate fi respinsă, pentru ca șeful statului l-a respins deja pe Claudiu Manda, iar Curtea Constitutionala a precizat ca legea fundamentala nu ii permite sa refuze decat o singura data, motivat, scrie Ziare.com.

Darius Vâlcov este preşedinte al Comisiei pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului din Senat. În perioada 2000-2004, Vâlcov a fost director general la Banca Populară Română pentru Dezvoltare, sucursala Slatina, iar ulterior, în 2004, a lucrat ca director economic la firma Octogon din Slatina. În intervalul 2004-2012 a fost primar al municipiului Slatina, din partea PDL, partid pentru care a condus filiala Olt până în 2012, când a devenit membru al Partidului Social Democrat.

El este doctor în economie, după studii la Academia de Studii Economice din Bucureşti.

Iniţial, pentru această funcţie a fost propus deputatul PSD Claudiu Manda, preşedinte al PSD Dolj şi vicepreşedinte al comisiei de buget-finanţe, dar propunerea a fost respinsă de preşedintele Traian Băsescu, care a arătat că acesta nu este potrivit pentru funcţia de ministru al Bugetului, deoarece experienţa sa cea mai complexă este legată de funcţia de director la Casa studenţilor Craiova, unde singurul calcul economic e valoarea biletelor rupte.

Postul de ministru deleget pentru Buget, ocupat în prezent de Liviu Voinea, va fi vacantat deoarece Voinea urmează să ocupe un post de viceguvernator la Banca Naţională.

 

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...