Bãnci care acordă credite pentru fermieri

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

fermieri

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) – Reprezentanţa Olt anunţã cã a fost finalizatã pocedura de semnare a convenţiilor cu bãncile partenere în campania APIA – SAPS 2014 şi invitã agricultorii ca, în baza adeverinţelor eliberate de APIA, sã acceseze credite.

 

Fermierii pot apela la una din cele nouã bãnci partenere: CEC Bank, Banca Comercialã Carpatica, Banca Comercialã Românã, Banca Transilvania, Unicredittiriac Bank, Garanti Bank, OTP Bank, Piraeus Bank şi Credit Agricole Bank România..

Creditele pot fi garantate de cãtre FNGCIMM pânã la 80% din valoarea finanţãrilor acordate de cãtre bãnci. Prin convenţii, bãncile semnatare se angajeazã sã acorde beneficiarilor eligibili credite în lei în vederea finanţãrii capitalului de lucru pentru desfãşurarea activitãţilor curente, valoarea creditului fiind pânã la 90% din suma cuvenitã din schema de platã unicã pe suprafaţã (SAPS). Schema de platã constã în acordarea de cãtre APIA a unei sume uniforme pe hectar, 120 euro/hectar, plãtibilã o datã pe an, decuplatã total de producţie.

Pentru accesarea garanţiei FNGCIMM, beneficiarul va depune la banca finanţatoare documentaţia de credit, care în baza analizei documentaţiei solicitã Fondului emiterea unei garanţii. FNGCIMM prelucreazã solicitarea, acordã garanţia şi în baza acordului de garantare, Banca semneazã contractul de credit cu beneficiarul. Pentru a beneficia de garanţia FNGCIMM, producãtorii agricoli eligibili trebuie sã se încadreze în categoria IMM-uri, putând fi organizaţi ca persoane juridice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau întreprinderi familiale.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...