Biserica din Tătuleşti, resfinţită

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Biserica monument istoric din Tătuleşti cu hramul Adormirea Maicii Domnului a fost resfințită (video). Construită între anii 1859 – 1862 și declarată monument istoric, biserica a fost recent restaurată cu ajutorul Oficiului Naţional de Monumente Istorice Bucureşti.

Printre lucrările de restaurare se numără consolidarea structurii refacerea turlei, a tencuielii, înlocuirea tâmplăriei şi a pardoselii, construirea clopotniţei şi refacerea gardului de la faţadă. Astăzi pentru credincioșii din comuna Tătulești a fost cu adevărat zi de sărbătoare. Încă de la prima oră a dimineții localnicii s-au adunat în curtea bisericii cu hramul Adormirea Maicii. Credincioșii veniți nu doar din comună ci și din zonele limitrofe au asistat  la slujba de târnosire a bisericii oficiată de 1 sobor de preoți în frunte cu Prea Sfinția Sa Sebastian episcopul Slatinei și Romanaților.

Construcția bisericii din Tătulești a început în anul 1859  și a fost finalizată patru ani mai tâtrziu în anul 1862.  Printre ctitorii lăcașului de cult se află Nicolae Stoica, Martinescu Răducanu. De-a lungul anilor vremea și-a lăsat amprenta asupra bisericii astfel că în anul 2008 monumentul istoric a reintrat în renovare. Lucrările au durat un an și jumătate și au inclus în principal restaurarea acoperișului și a clopotniței. Lucrările s-au derulat prin Oficiul Naţional de Monumente Istorice Bucureşti. Valoarea lucrărilor de restaurare se ridică la aproape 10 miliarde de lei vechi.