Câte un singur subprefect în fiecare județ

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Guvernul a decis că vor rămâne doi secretari de stat la fiecare minister, cu excepţia Ministerului de Interne, a  Ministerului de Externe şi a Ministerului  Finanţelor. De asemenea, Guvernul a mai decis că va rămâne doar un singur post de subprefect în loc de doi în fiecare judeţ.

 

Premierul Emil Boc a anunţat că la şedinţa de Guvern de săptămâna viitoare fiecare ministru trebuie să vină cu organigrama refăcută a fiecărui minister şi cu o realocare a competenţelor în funcţie de numărul de secretari de stat care va rămâne.

"Am luat decizii în privinţa secretarilor de stat am decis să avem ca regulă doi secretari de stat cu excepţia Ministerului Finanţelor, a Ministerului de Externe şi a Ministerului de Interne unde vor fi menţinuţi câte trei. La MAE din cinci vor rămâne trei, la MAI din şase vor rămâne trei, la ministerul Dezvoltării Regionale din patru vor rămâne doi, la miniserul Economiei din cinci vor rămâne doi. În total la ministere astăzi avem 57 de secretari de stat, şapte posturi din acestea sunt blocate şi vom rămâne în urma restructurării 32 de secretari de stat", a anunţat premierul Emil Boc.  Potrivit acestuia, miercuriea viitoare în şedinţa de guvern vor fi oficializate aceste noi organigrame.
 

Premierul a declarat că Executivul a decis reducerea numărului de subprefecţi de la doi la unul. Boc a precizat că aceste funcţii se desfiinţează, iar persoanele care le-au ocupat nu vor deveni înalţi funcţionari guvernamentali. (realitatea.net)