„Doina Oltului“ se desființează

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

doina OltuluiDecizia a fost luată urmare a unor analize economice și este definitivă!

Rapsodul popular Ion Crețeanu nu va mai fi directorul ansamblului folcloric profesionist al județului Olt – „Doina Oltului”. Contractul său cu instituția publică va fi reziliat. Acesta își va încheia activitatea la începutul anului viitor.

Decizia aparține celor din Consiliul Județean Olt care în urma unui proiect de hotărâre au decis înființarea Centrului Județean de Cultură și Artă Olt. Odată înființată, această unitate va prelua Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiționale „Doina Oltului”, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Cultural Olt, precum și Școala Populară de Arte și Meserii Slatina.

Cele trei unități își vor da mâna și vor fuziona prin contopire de la 1 ianuarie 2019 sub denumirea de Centrul Județean de Cultură și Artă Olt.

Totodată Vivi-Viorel Pintea a fost împuternicit să întreprindă demersurile necesare înființării noului centru și să semneze în numele acestuia toate documentele de predare-primire care privesc patrimoniul și situațiile financiare. Sediul administrativ al instituției nou înființate va fi în municipiul Slatina, Strada Lipscani, nr. 33, mai exact acolo unde își desfășoară la acest moment activitatea cei de la Ansamblul Profesionist pentru Promovarea Culturii Tradiționale „Doina Oltului”. Președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu a declarat că deocamdată nu se pune problema unor disponibilizări în cadrul celor trei instituții care vor fi reorgnizate de la începutul anului 2019. 

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...