Viceprimarul din Bucinişu, incompatibil

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

viceprimar bucinisu incompatibilCornel Dincă, viceprimarul comunei Bucinuşu, a fost timp de patru ani viceprimar dar şi membru în Consiliul de Administraţie al şcolii Gimnaziale Bucinişu.

„În mandatul 2012 – 2016 a exercitat simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Bucinișu, Județul Olt”, precizează un comunicat al ANI.

Potrivit dispoziţiilor art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003: „Funcţia de primar şi viceprimar, (...) este incompatibilă cu exercitarea următoarelor funcţii sau calităţi: (...) d) funcţia de (...) membru al consiliului de administraţie ori cenzor sau orice funcţie de conducere ori de execuţie la (...) instituţiile publice (...)”.

Cornel Dincă a încălcat şi art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Alesul local poate renunța la funcția deținută înainte de a fi numit sau ales în funcția care atrage starea de incompatibilitate sau în cel mult 15 zile de la numirea sau alegerea în această funcție”.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...