Două firme vor construi Drumul Expres Craiova – Pitești

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

autostradaPremierul Viorica Dăncilă a anunțat luni, în timpul unei vizite la fabrica Avioane Craiova SA, că au fost desemnați constructorii primelor doua tronsoane ale drumului expres Craiova-Slatina, cu o lungime totală de 58 de kilometri.

Premierul a afirmat că lucrările ar trebui să fie gata în trei ani, garanţia pe care trebuie să o dea constructorii fiind de şapte ani.autostrada craiova pitesti

„Astăzi, au fost desemnaţi câştigătorii contractelor de proiectare şi execuţie ai drumului expres în regim de autostradă Craiova – Piteşti, tronsoanele I şi II. Durata de realizarea a acestor contracte este de 36 de luni, perioada de garanţie a lucrărilor este de şapte ani. Execuţia lucrărilor pe cei 58 de kilometri va duce la decongestionarea semnificativă a circulaţiei rutiere în localităţile Balş şi Slatina. Domnul ministru Şova este astăzi la Craiova şi va prezenta toate detaliile acestui proiect extrem de important şi aşteptat de către craioveni", a declarat Dăncilă.

Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), primul tronson al drumul express Craiova-Pitești va avea 17,7 km, pornind de pe centura Craiovei până la limita județelor Dolj și Olt. Această porțiune de drum va fi construită de Tirrena Scavi S.p.A cu 76 de milioane de euro (358.179.480 lei), fara TVA.

Al doilea tronson va continua drumul expres încă 39,8 kilometri, până la Slatina. Va fi împărțit în 2 loturi, ambele construite de asocierea Sa&Pe Construct SRL - Spedition Umb SRL - Tehnostrade SRL - Consitrans SRL. Realizarea acestui tronson de drum va costa 141 milioane Euro (661.452.009 lei) fara TVA.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...