Tinerii decedați în Austria vor fi înmormântaţi miercuri

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Ionut si IoanaTrupurile neînsuflețite ale lui Ionuţ Datcu şi soţiei sale Ioana, cei doi tineri care şi-au pierdut viaţa în accidentul produs în Austria în urmă cu o lună de zile, au fost repatriate marţi dimineaţa.

Austria accidentTinerii vor fi înmormântaţi în cimitirul din satul Bacea, comuna Movileni.

Ionuţ Datcu şi soţia sa, Ioana, erau pasageri în microbuzul implicat în accident în apropiere de Viena. Cei doi lucrau în Germania şi veneau acasă pentru a-şi cununa finii, potrivit Mediafax.

Bărbatul a putut fi identificat doar cu ajutorul probelor ADN puse la dispoziţie de către o soră a sa, care lucra în Germania şi care a mers la faţa locului imediat ce a auzit despre tragedie. Din păcate, soţia lui Ionuţ nu a putut fi încă identificată, urmând ca rudele tinerei, originară din judeţul Călăraşi, să ajungă în zilele următoare în Austria.

Accidentul a avut loc în nord-estul Austriei, între Mayerling şi Hinterbruehl. Microbuzul în care se aflau opt români a intrat într-un parapet şi a fost proiectat în piciorul unui pod. O primă ipoteză a autorităților ar fi aceea că şoferul a adormit la volan, a lovit un parapet, iar maşina a fost aruncată spre marginea autostrăzii unde s-a lovit de pilonii de susţinere a unui pod.

Autorităţile austriece au repatriat atât de târziu trupurile neînsufleţite ale celor doi deoarece au aşteptat să fie identificate toate victimele accidentului care a avut loc în Austria, în prelevării de probe ADN.