COD PORTOCALIU de lapoviţă şi ninsori în weekend

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă
 

lapovitaAdministraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări meteo de ploi şi ninsori pentru acest sfârşit de săptămână.

Cele mai afectate judeţe sunt cele din sud şi sud-est, iar la munte ninsoarea va fi viscolită. Şi în Capitală vor fi ploi abundente.

COD GALBEN - 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00

Meteorlogii anunță ploi însemnate cantitativ, lapoviță și ninsoare la munte, intensificări ale vântului în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei, centrul Moldovei

În Oltenia, vestul Munteniei, apoi și în sudul Transilvaniei și în centrul Moldovei va ploua pe arii extinse, cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp, iar local se vor cumula 40...50 l/mp. Vântul se va intensifica temporar cu viteze de 50...60 km/h.

În zonele montane precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare, iar rafalele de vânt vor depăși 70 km/h, mai ales pe creste.

COD PORTOCALIU - 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00

În județele Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Prahova, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80...90 l/mp.

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie) în Dobrogea vântul va sufla tare, cu peste 80...90 km/h.