Codul portocaliu de caniculă, prelungit

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

cod portocaliu de caniculaCodul portocaliu de caniculă a fost prelungit de meteorologi cu două zile - vineri şi sâmbătă.

Temperaturile maxime anunţate de reprezentanţii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) vor ajunge la 40 de grade Celsius, chiar mai ridicate în unele zone din Lunca Dunării şi Câmpia Română.

„În cursul zilei de vineri (30 iunie), valul de căldură va persista și se va accentua în cea mai mare parte a țării, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În sudul Banatului, în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei și în sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...39 de grade. În Lunca Dunării, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade. În cursul zilei de sâmbătă (1 iulie), valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării și se va accentua semnificativ în regiunile extracarpatice, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea și în cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...40 de grade, mai ridicate în Câmpia Română. Minimele nocturne se vor situa în general peste 20 de grade”, se precizează pe site-ul ANM.

În Slatina, punctele de prim ajutor și distribuire a apei potabile au fost amenajate în zona Fântana Speranţei, zona Zahana, Poliţia Rutieră, zona Piaţa Steaua, sediul ISU Olt – dozator, sediul Prefecturii Olt – dozator; Caracal: sediul Adminsitraţia Pieţelor şi Târgului Săptămânal, Parcul „Constantin Poroineanu”; Corabia: Biroul oficieri căsătorii din sediul primăriei, Balş: Rompetrol, Coop Consum, Minu Com SRL – zona Primărie, Minu Com SRL – zona Spital; Scorniceşti: Sala de Sport, sediul Primăriei; Drăgăneşti Olt: sediul Primăriei; Piatra Olt: Dispensar Umanitar Piatra Sat, sediul Primăriei; Potcoava: sediul Primăriei, Dispensarul Uman.