Taxă pentru maşinile cu „de vânzare” în parbriz

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Masini SHSlătinenii care vor să îşi plaseze autoturismele pentru vânzare, pe domeniul public al municipiului, trebuie să achite o taxă în valoare de 4,5 lei pe metrul pătrat, pe zi, un loc de parcare fiind de 12,5 metri pătraţi.

Consilierii slătineni au aprobat în cadrul ședinței de marţi- 9 mai 2017, proiectul de hotărâre privind  modificarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Slatina nr. 196 din 12.06.2014 referitoare la aprobarea Regulamentului privind ocuparea  temporară a domeniului  public şi privat în municipiul Slatina şi modalitatea de încasare a taxei pentru vehicul/auto vehicule scoase la vânzare.  „Slătinenii care desfășoară astfel de activități de vânzare pe domeniul municipiului Slatina trebuie să fie taxați conform legislației în vigoare. Taxa este de 4,5 lei pe metrul pătrat, pe zi, adaptată după Codul Fiscal”, au declarat cei din conducerea locală a Primăriei Slatinei.

Astfel, persoanele fizice şi persoanele juridice care solicită ocuparea temporară a terenurilor (a unui loc de parcare) aparţinând domeniului public/privat al municipiului Slatina,  cu autovehicule scoase la vânzare vor depune, înainte de  perioada solicitată, la  registratura  Direcţiei  Economice  din  cadrul aparatului  de  specialitate  al primarului municipiului Slatina o cerere însoţită de următoarele documente: copie acte de identitate, copie acte de proprietate autovehicul, certificat  fiscal  eliberat  de  Direcţia Economică din care să rezulte că solicitantul nu figurează cu datorii la bugetul local.

Potrivit proiectului de hotărâre constituie contravenţie ocuparea domeniului public sau privat al municipiului Slatina cu vehicule/autovehicule scoase la vânzare fără a deţine acord de ocupare temporară a domeniului public sau fără ca acesta să fie afişat la loc vizibil şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.