Ciobanul criminal, 25 de ani de închisoare

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

crima la stanaMagistraţii Tribunalului Olt s-au pronunțat luni în dosarul crimei de la stâna din Cilieni. Mihai Florin Iordache, în vârstă de 24 de ani, din Prahova, care l-a ucis cu zeci de lovituri de cuţit pe bărbatul la care era angajat cioban, a fost condamnat la 25 de ani de închisoare, plus pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi. Sentinţa nu este însă definitivă, putând fi atacată la Curtea de Apel Craiova.

Fapta pentru care acesta a fost trimis în judecată s-a petrecut în septembrie 2016. Mihai Florin Iordache a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, începând cu data de 1 octombrie până la data de 30 octombrie 2016. Crima s-a petrecut, se pare, pe fondul unui conflict spontan, tânărul cioban aplicându-i mai multe lovituri de cuţit bătrânului, până când acesta a căzut la pământ într-o baltă de sânge. Într-un moment de luciditate, chiar autorul oribilei crime a anunţat fapta la 112, însă a fost prea târziu. La sosirea unui echipaj cu medic de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt, victima, în vârstă de 74 de ani, avea multiple plăgi înjunghiate în zona abdomenului şi a gâtului. Bărbatul nu a mai putut fi salvat, cadrele medicale constatând decesul acestuia.

Se pare că Mihai Florin Iordache a comis oribila faptă din cauza unui comportament deviant pe care îl are. Întrebat de ce a recurs la acest gest, tânărul le-a spus cadrelor medicale: „Aşa mi-a venit mie, să-l omor”.