ANI: Primarul din Drăghiceni, incompatibil

Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

soanca primar draghiceniPotrivit ANI, Ştefan Viorel Şoancă, primarul comunei Drăghiceni, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 2012 – 2016, pentru că a deţinut atât funcţia de primar cât şi calitatea de angajat al unei societăţi.

Primarul comunei Drăghiceni, Ştefan Viorel Şoancă, reţinut într-un dosar de abuz în serviciu şi delapidare, a fost găsit incompatibil de inspectorii de integritate.

 „În perioada exercitării mandatului de primar 2012 – 2016, Şoancă Ştefan Viorel a deținut simultan funcția de primar și calitatea de angajat cu contract individual de muncă în cadrul S.C. Geoșel Măceșanu S.R.L., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. c) din Legea nr. 161/2003, potrivit căruia „Funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar al municipiului Bucureşti, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu calitatea de funcționar public sau angajat cu contract individual de muncă, indiferent de durata acestuia”, precizează un comunicat al ANI.

Persoana față de care s-a constatat existența conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului.