Carmen Marinescu, suspendată din funcţia de judecător

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă

carmen marinescuSecţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis suspendarea fostului președinte al Tribunalului Olt, Carmen Marinescu, din funcţia de judecător şi de preşedinte al instanţei,

 Potrivit legii, magistraţii sunt suspendaţi din funcţie când faţă de aceştia s-a dispus arestarea preventivă sau arestul la domiciliu. Suspendarea din funcţie a judecătorilor şi procurorilor şi interzicerea provizorie a exercitării anumitor atribuţii de către aceştia se dispun de către Consiliul Superior al Magistraturii, mai prevede legea.

Carmen Marinescu a fost arestată, marți, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut un denunţ împotriva ei. Judecătoarea ar fi luat 200.000 de euro şpagă, în 2011, ca să îl elibereze pe Bercea. Cu banii din mită, şi-ar fi cumpărat mai multe terenuri şi o casă, se arată în referatul procurorilor.
Soţul judecătoarei a fost deja arestat în acest dosar. În denunţul făcut împotriva judecătoarei ar apărea şi numele fratelui lui Traian Băsescu, cel care ar fi intermediat tranzacţia imobiliară achitată de magistrat din şpagă.

Marinescu este suspectată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de luare de mită, trafic de influență și fals în declarații în formă continuată.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...