O nouă ediţie „Încuratul cailor de Sân’ Toader” la Brâncoveni

Evaluare utilizator: 5 / 5

Steluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activăSteluță activă

incurat-caiPrimăria comunei Brâncoveni, cu sprijinul reprezentanţilor Căminului Cultural, organizează sâmbătă, pe Stadionul din satul Mărgheni, cea de-a V-a ediţie a sărbătorii „Încuratul cailor de Sân’ Toader”.

 

Evenimentul va începe la ora 11.00, iar timp de o oră va avea loc tradiţionala paradă a cailor. Concursurile „Cel mai frumos cal”, „Cea mai frumoasă trăsură” şi tracţiune cai se vor desfăşura între orele 12.00 şi 15.30, urmând ca de la această oră pe stadion să se desfăşoare un spectacol de muzică populară şi dansuri tradiţionale oferit de ansamblul folcloric de dansuri populare „Muguraşii Brâncovenilor”.

De la ora 17.00 va avea loc festivitatea de premiere, pentru ca de la ora 17.30, Ion Cheroiu, primarul din Brâncoveni, să aibă pregătită pentru toți cei care vor fi prezenți o frumoasă surpriză. Muzică şi multă voie bună la Hora Satului cu Formaţia „Râde de la Mărgheni”.

Încuratul cailor de Sân’ Toader” este o sărbătoare populară ce are drept scop păstrarea şi promovarea obiceiurilor locale legate de sărbătoarea Sfântului Toader.