Opt criminali în libertate

Opt crime sunt nerezolvate, în toate aceste cauze autorii nefiind încă neidentificaţi.criminali in libertate

 

Potrivit datelor statistice puse la dispoziţie de Anca Anuţa, prim-procurorul şef al Parchetului Olt, procurorii olteni au avut de soluţionat în anul 2014 nu mai puţin de 39.468 de lucrări, cum ar fi dosare de soluţionat, plângeri şi alte lucrări, din care au fost soluţionate un număr de 25.490 lucrări.

La finele anului trecut, au rămas nesoluţionate 8.075 cauze cu autori necunoscuţi. Din totalul cauzelor rămase nesoluţionate, 1.639 au o vechime de peste un an de la sesizare iar în 2.362 dosare urmărirea penală era începută de peste o jumătate de an.

Anchetatorii precizează că se impune în continuare intensificarea activităţii în scopul identificării autorilor, îndeosebi în cauzele având ca obiect infracţiuni contra vieţii persoanei.

Din totalul de 4.142 de cauze cu autori necunoscuţi, încă nesoluţionate de procurori, opt sunt de omor. Aşadar, la ora actuală, se află în libertate opt criminali, faptele acestora fiind săvârşite pe raza judeţului Olt. Iar unele dintre ele au o vechime mai mare de doi ani. Procurorul şef Anuţa a declarat că „aceste infracţiuni sunt de competenţa noastră, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Înregistrăm opt astfel de cauze, toate la urmărire penală proprie, care au ca obiect infracţiuni de omor. Toate aceste fapte urmează a fi atent monitorizate, astfel încât să se întreprindă în continuare acte în vederea identificării autorilor şi reducerii numărului acestor cauze, în care, la ora actuală, nu sunt cunoscuţi autorii. Ca şi criteriu, sunt mai vechi de doi ani de la sesizare”.

Tags: ,
 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...