Cum va fi VREMEA până pe 15 februarie

vremea 3-15ferbruarieAdministraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 2 - 15 februarie.

 

OLTENIA

În perioada 2 – 7 februarie, regimul termic se va menţine peste normalul specific acestei perioade. Mediile temperaturilor maxime vor fi în creştere uşoară, spre 7...8 grade, în 5 şi 6 februarie. Valorile minime din această perioadă vor avea variaţii mai mari, astfel că în ziua de 4 februarie se va înregistra o medie de -4 grade, iar în următoarele două zile, se va consemna o creştere importantă, până spre 2 grade. După acest interval cu vreme mai caldă, urmează o răcire şi sunt estimate medii ale maximelor foarte apropiate de limita de îngheţ şi minime care, la nivelul regiunii, se vor situa între -8 şi -6 grade.

Precipitaţii mixte, posibil însemnate cantitativ, se vor semnala în intervalul 5 - 7 februarie. Ulterior, doar pe arii restrânse mai sunt de aşteptat ninsori slabe.

MUNTENIA

Regimul termic din prima săptămână de prognoză se va menţine peste cel mediu specific pentru această perioadă din an. Valorile maxime vor fi în creştere, de la o medie în jur de 6 grade, spre 8, chiar 9...10 grade în ziua de 5 februarie. În ceea ce priveşte temperatura din timpul nopţilor, în primele zile va scădea, astfel că media minimelor din dimineaţa zilei de 4 februarie va fi de -4...-3 grade, ca apoi să crească în următoarele două zile, la valori uşor pozitive, de 1...2 grade. Răcirea vremii se va resimţi după data de 8 februarie, iar valorile termice maxime nu vor mai trece la nivel regional de 1...2 grade. Şi nopţile vor deveni tot mai reci în a doua săptămână de prognoză, temperatura urmând să coboare în timpul celor mai reci nopţi până în jurul valorii de -8 grade.

În intervalul 5 - 7 februarie, vor fi precipitaţii moderate cantitativ, mixte. Ulterior, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile precipitaţii slabe, de această dată predominant sub formă de ninsoare.

LA MUNTE

Intervalul va debuta cu o scădere uşoară de temperatură, respectiv medii regionale ale valorilor maxime în jur de -4 grade şi ale celor minime de -10...-9 grade, în data de 4 februarie. Ulterior, în zilele de 5 şi 6 februarie, se va încălzi uşor, astfel încât, pe timpul zilei, temperatura va fi în jur de 0 grade Celsius, iar media temperaturilor nocturne va fi de -4 grade. Va urma o răcire semnificativă, media maximelor urmând a coborî spre -8 grade în 9 şi 10 februarie, iar a celor minime să fie de -13...-14 grade. Spre finalul intervalului este posibilă o creştere de temperatură, spre medii ale valorilor diurne de -4 grade şi de -10 grade în timpul nopţilor.

Ninsori importante cantitativ, dar trecător şi precipitaţii mixte la altitudini mai mici, se vor semnala în intervalul 5 -7 februarie. În restul intervalului, doar pe arii restrânse va mai ninge slab.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...