Bugetul Slatinei în 2015, 100 de milioane de lei

Bugetul Slatinei pentru acest an se ridică la peste 100 de milioane de lei.buget

 

Anul trecut a fost înregistrată o rată de 106 % la colectarea taxelor şi impozitelor. La aceste sume se adaugă fonduri din cotele defalcate din impozitul pe venit care reprezintă un procent de 40%. „Bugetul estimat pentru anul 2015 este undeva la peste 100 de milioane de lei. Pentru finanţările nerambursabile, anul acesta, avem prinsă suma de 14.511.000 de lei. Pentru investiţii, avem prinsă suma de 51.274.000 de lei. Pentru secţiunea de dezvoltare, ca să vă fac un sumar, avem prinsă suma de 66.885.000 de lei, iar pentru secţiunea de funcţionare avem prinsă suma de 146.576.000 de lei. În total, cu subvenţii şi TVA, pentru Slatina sunt 212.461.190 lei”, a declarat Cristian Cismaru, ity managerul oraşului.

În anul 2015 vor fi făcute investiţii importante în infrastructura rutieră căci pe lista primăriei sunt trecute în vederea asfaltării o serie de străzi printre care se numără şi strada Piteşti (n.r.-zona de case), Grădişte, Ionaşcu, Caloianca, Varipati, Malul Livezi, Dealul Viilor, Salcâmului, b-dul Nicolae Titulescu.

De asemenea se vor face investiţii şi în zona stadionului 1 Mai şi va continua proiectul de la Clubul Nautic Slatina. În bugetul slatinei au fost prinse şi salariile celor 45 de angajaţi care urmează să muncească la Clubul Nautic.

Tot din bugetul local vor fi suportate studiile de fezabilitate necesare pentru demararea unor proiecte pe terenul fostei Unităţi Militare dar şi reabilitarea şi extinderea adăpostului de câini de la Sărăceşti.

La solicitarea cetăţenilor în buget a fost prinsă şi achiziţionarea unui număr de 50 de camere de supraveghere pentru extinderea reţelei din oraş. Vor mai fi cumpărate containere pentru a fi amplasate în acele zone în care încă există vechile pubele. 300 mii lei va merge din contul primăriei către Spitalul Judeţean Slatina pentru modernizarea secţiilor de neonatologie şi pediatrie, 50 mii lei vor merge la culte iar 380 mii lei vor fi alocaţi pentru Centrul de Excelenţă. 

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...