Avertizări de vreme rea

avertizari ploiMeteorologii au emis o informare meteo pentru toata țara! Vor fi precipitaţii însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în intervalul 23 ianuarie 2015, ora 18 - 25 ianuarie 2015, ora 10.

 

În intervalul menţionat aria precipitaţiilor va cuprinde cea mai mare parte a ţării. Acestea vor fi la început sub formă de ploaie, iar la munte, treptat vor predomina ninsorile. În cursul nopţii de sâmbătă spre duminică (24/25 ianuarie) precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare se vor semnala şi în cea mai mare parte a Moldovei, local în Transilvania şi pe spaţii restrânse în rest.

În Banat şi Oltenia cantităţile de precipitaţii vor fi mai abundente şi vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat, în zona deluroasă şi montană aferentă, 30...40 l/mp.

In Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări mai ales pe creste cu viteze ce vor depăşi la rafală 70...80 km/h viscolind şi spulberând zăpada.

Temporar, intensificări ale vântului se vor semnala local în regiunile sudice şi pe arii restrânse în centru, cu viteze de 45....55 km/h şi izolat peste 55...65 km/h.

În cursul zilei de duminică, 25 ianuarie şi al nopţii de duminică spre luni (25/26 ianuarie) va mai ninge în zonele montane, iar în restul teritoriului vor fi precipitaţii mixte. In regiunile sudice şi estice se vor cumula cantităţi de precipitaţii în jurul a 10 l/mp.

Cea de-a doua atenționare, cod galben hidrologic, este valabilă pentru perioada 23 ianuarie 2014, ora 21.00-25 ianuarie 2015, ora 18.00, iar în acest interval se pot produce scurgeri de pe versanți, torenți și pâraie și creșteri de debite și niveluri, cu posibile depășiri ale cotelor de atenție. În județul Olt sunt vizate râul Olteț și pârâul Teslui.  

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...