Revine gerul

frig cumplit

În intervalul 5-8 ianuarie, vremea va fi deosebit de rece, geroasă mai ales în cursul nopţilor şi al dimineţilor în toată ţara. Temperaturile minime vor coborî frecvent sub -15 grade, iar izolat chiar sub -25 grade, potrivit mediafax.ro.

 

Maximele diurne vor fi preponderent negative şi se vor încadra, în general, între -10 şi 0 grade.

În cursul zilei de marţi (6 ianuarie) şi în noaptea de marţi spre miercuri (6/7 ianuarie) vântul va avea intensificări în Moldova, jumătatea estică a Munteniei şi Dobrogea, cu rafale de până la 55...65 km/h.

Meteorologii au emis prognoza pe următoarele două săptămâni, valabilă în majoritatea regiunilor țării.

MUNTENIA

În primele zile ale prognozei vremea va fi tot mai rece, devenind geroasă în cursul nopților și al dimineților de 7, 8 și 9 ianuarie, când minimele nocturne vor scădea sub -10 grade, atingând o medie de -17 grade Celsius în noaptea de 6 spre 7 ianuarie. Maximele diurne vor avea o evoluție similară, fiind în scădere de la valori de 0 grade, în medie, la începutul intervalului, spre -8 grade pe 7 ianuarie, pentru ca apoi să crească din nou până la aproximativ 6 grade Celsius, în jurul datei de 11 ianuarie. Până la finalul celor 2 săptămâni de prognoză, regimul termic nu va avea variații importante, valorile de temperatură urmând a se situa ușor peste normele climatologice ale perioadei, respectiv medii ale maximelor de 4...6 grade și ale minimelor de -5...-3 grade.

Probabilitatea pentru precipitații va fi redusă pe aproape tot parcursul intervalului de prognoză, exceptând data de 11 ianuarie când vor fi ploi, lapovițe și doar trecător ninsori, la nivel local.

OLTENIA

La începutul intervalului temperaturile vor fi în scădere, spre valori sub normele climatologice ale perioadei. Cel mai frig va fi în 7 și 8 ianuarie, când maximele diurne vor fi, în medie, de -6...-5 grade Celsius, iar minimele nocturne se vor situa în jurul unei medii de -14 de grade. Ulterior vremea se va încălzi de la o zi la alta, astfel încât între 11 și 18 ianuarie regimul termic va fi caracterizat de valori ușor peste mediile multianuale, respectiv maxime de 4...6 grad și minime în jurul a -4 grade, fără variații semnificative.

În intervalul de prognoză vor fi ploi și lapovițe la nivel local pe 11 și 13 ianuarie, iar în rest acestea se vor semnala doar izolat și trecător și vor fi neînsemnate cantitativ.

LA MUNTE

Temperatura aerului va fi în scădere în primele zile ale intervalului, vremea devenind geroasă, astfel încât pe 7 ianuarie maximele diurne vor atinge, în medie, -13 grade Celsius, iar minimele nocturne vor scădea spre -21 de grade. Ullterior, până pe data de 11 ianuarie, vremea se va încălzi de la o zi la alta, iar mediile termice vor crește spre -2...0 grade ziua și -7...-5 grade noaptea, valori în jurul cărora se vor menține până la finalul celor 2 săptămâni de prognoză.

La începutul intervalului doar izolat va ninge slab, dar după 9 ianuarie zilnic se vor semnala precipitații, predominant ninsori, la nivel local. Cantitățile de precipitații vor fi mai însemnate în jurul datei de 11 ianuarie.

Tags: , ,
 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...