Coduri de ploi și inundații

ploaie

Hidrologii au emis o nouă atenţionare meteorologică prin care l-au extins, luni după-amiaza, pe cel Portocaliu, emis deja.

 

Zece judeţe din sudul ţării, printre care şi judeţul Olt, se află sub Cod Portocaliu de inundaţii până joi, la ora 14.00. Avertizarea vizează, începând de marţi, ora 6.00, râurile din bazinele hidrografice Olteţ şi afluenţii mici ai Oltului inferior din judeţul Olt şi pe alţi afluenţi mici ai râului Vedea din judeţul Olt.

Totodată, meteorologii au emis luni dimineaţă şi un Cod Galben de ploi însemnate cantitativ, polei, ninsori, intensificări ale vântului, valabil din noaptea de luni spre marţi, ora 23.00, şi până miercuri, ora 10.00. În intervalul menţionat aria precipitaţiilor se va extinde dinspre sud, cuprinzând treptat majoritatea zonelor.

În Oltenia va ploua continuu şi se vor cumula cantităţi de apă cuprinse între 25 şi 50 de litri pe metru pătrat. Cele două atenţionări au fost trimise către toate Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă din judeţ şi instituţiile care fac parte din Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. S-a dispus asigurarea permanenţei la sediile primăriilor, avertizarea populaţiei din zonele de risc la inundaţii, monitorizarea permanentă a cursurilor de apă, verificarea spaţiilor stabilite pentru adăpostire şi cazarea la nevoie a cetăţenilor evacuaţi, respectiv pentru depozitarea bunurilor materiale ale acestora şi transmiterea către Centrul Operaţional al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt a situaţiilor de urgenţă apărute în zona de competenţă.  

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...