O femeie din Belgia a fost sufocată cu perna, după ce eutanasierea a eșuat

interior ambulantaAlexina, o belgiancă în vârstă de 36 de ani, suferea de cancer incurabil, astfel că a decis să recurgă la eutanasiere. Cu toate acestea, procedura dorită nu a decurs conform planului iar femeia a sfârșit sufocată cu perna.

În decembrie 2021, Alexina, femeia din Oupéyenne, se ducea la spital pentru a afla mai multe despre cancerul de care suferă. Verdictul medicilor era clar: cancerul ei era incurabil, iar femeia, care era educatoare, mai avea doar un an de trăit.

Mamă a unei fete de 15 ani, starea ei se deteriora brusc. Astfel, pe 29 martie 2022, s-a decis, în urma consultării familiei, a celor două asistente medicale care o îngrijeau la domiciliu și a medicului ei, să se ușureze suferința Alexinei. În opinia lor, eutanasia era singura modalitate de a-i curma suferința.

Procedura de eutanasiere a eșuat

Dar, când medicul a ajuns la domiciliul pacientei cu echipamentul său, procedura de eutanasiere nu s-a derulat așa cum era prevăzut, relatează Sudinfo. Medicul de familie nu a luat cantitatea potrivită de produse, astfel că, cu ajutorul unei perne, îngrijitorii au pus capăt vieții pacientei, scrie La Libre .

Cu două zile înainte de înmormântarea femeii, o persoană a informat procuratura despre acest fapt, după ce a aflat de la una dintre cele două asistente medicale prezente în timpul eutanasiei. Medicul legist care a examinat cadavrul ar fi observat urme de sufocare pe fața victimei atunci când a întocmit raportul.

Ca urmare, a fost depusă o plângere la procuratura din Liège, după cum confirmă Sudinfo. Partenerul și fiica Alexinei au depus o acțiune civilă împotriva medicului de familie și a celor două asistente.

 Sursa: Adevarul.ro

Pin It