Evgheni Prigojin a murit după ce avionul în care era s-a prăbușit – oficial

avion prigojinȘeful Wagner, Evgheni Prigojin, era pe lista pasagerilor unui avion privat care s-a prăbușit miercuri în Tver, la nord de Moscova, a informat agenția de presă TASS, citând Rosaviatsia, autoritatea aviației ruse, relatează Reuters.

Inițial nu s-a știut dacă fondatorul Wagner a murit, însă la câteva ore după accident autoritățile ruse au anunțat că atât Prigojin, cât și Dmitry Utkin, comandantul grupului, erau printre cei decedați. Cauza prăbușirii nu a fost anunțată, dar mai multe canale de telegram în legătura cu grupul Wagner spun că avionul ar fi putut fi doborât de sistemele antiaeriene ale armatei ruse, lucru neconfirmat deocamdată.

„A fost lansată o anchetă cu privire la prăbușirea avionului Embraer care a avut loc în această seară în regiunea Tver. Potrivit listei de pasageri, printre aceștia se numără numele și prenumele lui Evgheni Prigojin”, a spus Rosaviatsia.

Anterior, TASS raportase că zece persoane au murit după ce un avion privat s-a prăbușit în regiunea rusă Tver, la nord de Moscova. Avionul, care zbura de la Moscova la Sankt Petersburg, transporta șapte pasageri și trei membri ai echipajului.

Primele informații vehiculate, dar neconfirmate oficial, ar indica faptul că avionul ar fi putut fi doborât de sisteme antiaeriene rusești.

Canalul de telegrame Wagner "Grey Zone" susține că avionul deținut de Evgheni Prigojin ar fost doborât de armata rusă.

Pin It