VIDEO Drone maritime ucrainene au atacat portul rusesc Novorossiysk, de la Marea Neagră

atac cu drone portul NovorossiyskDronele maritime ucrainene au atacat vineri dimineața o bază navală rusă din apropierea portului Novorossiysk de la Marea Neagră, un centru important pentru exporturile rusești, și au fost distruse de navele de război rusești, a declarat Ministerul rus al Apărării, informează Reuters.

Autoritățile ruse din Krasnodar Krai, citate de agenția RIA Novosti, susțin că nu sunt victime sau pagube în urma atacului cu drone navale ucrainene asupra portului, transmite Reuters.

Atacul a determinat portul Novorossiysk să oprească temporar toate mișcările de nave, potrivit Caspian Pipeline Consortium, care operează un terminal petrolier în acest port.

Utilizatorii rețelelor de socializare rusești au raportat că au auzit explozii și focuri de armă în apropiere de Novorossiysk vineri dimineață. Dacă se confirmă, acesta ar fi primul atac ucrainean asupra unuia dintre principalele porturi comerciale ale Rusiei.

Consorțiul Caspian Pipeline Consortium, care încarcă petrolul pe petroliere la Novorossiysk, a declarat că portul a interzis temporar orice mișcare a navelor. Consorțiul a precizat că instalațiile sale nu au fost avariate, iar încărcările de petrol au continuat pe petrolierele care erau deja ancorate.

Imagini ale localnicilor difuzate de postul de știri online rusesc Astra arată o coloană de fum în largul mării.

Pin It