VIDEO România a primit undă verde să cumpere vehicule amfibie de asalt și armament din SUA de 120 de milioane de dolari

AAv77Guvernul României a primit aprobarea SUA pentru o potențială vânzare militară străină de vehicule amfibie de asalt (AAV). Bucureștiul a solicitat 21 de AAV: 16, varianta de transport de personal, trei, varianta de comandă mobilă și două, varianta blindată de recuperare, scrie publicația americană Defense Post.

De asemenea, vrea să achiziționeze 16 mitraliere de calibru 50, cinci mitraliere M240B de 7,62 milimetri și un număr nedezvăluit de lansatoare de grenade MK-19. Vânzarea propusă include sisteme de vizionare termică M36E T1, piese de schimb, kituri de misiune specială și suport tehnic.

Vânzarea are un cost estimat de 120,5 milioane de dolari. Agenția de Cooperare pentru Securitate a Apărării din SUA (DSCA) a declarat că a notificat Congresul asupra deciziei, un pas necesar în vânzările militare străine.

Întărirea capacității expediționare Potrivit DSCA, AAV-urile se vor asigura România cu o capacitate expediționară necesară pentru a aborda amenințările moderne.

Vânzarea propusă ar îmbunătăți, de asemenea, politica externă a SUA, ajutând un aliat NATO să-și îmbunătățească capacitățile de apărare.

„Este vital pentru interesul național al SUA să asiste România în dezvoltarea și menținerea unei capacități de autoapărare puternice”, se arată în anunț.

AAV7A1, produs de BAE Systems, oferă durabilitate robustă și mobilitate superioară pentru transportul soldaților și mărfurilor de la navă la țărm. Are o viteză de croazieră de șapte noduri pe mare (13 kilometri/8 mile pe oră), datorită motorului său turbo V-8 diesel de 400 de cai putere.

Corpul Marin al SUA operează, de asemenea, vehicule de luptă amfibie avansate, mijlocul principal de mobilitate tactică pentru batalionul său de infanterie pe mare și la țărm. Ele oferă sprijin sprijin direct soldaților desfășurați, făcându-i potriviți pentru operațiunile expediționare.

Pin It