VIDEO Cinci morți în urma incendiilor și furtunilor violente din Italia

incendiu palermoCel puţin cinci persoane au murit în Italia după furtunile violente produse în nord şi în urma incendiilor din Sicilia. Guvernul ar putea decreta starea de urgenţă în regiunile cele mai afectate.

„Am aflat cu tristeţe vestea tragică a două accidente provocate de vremea nefavorabilă în decursul cărora o adolescentă de 16 ani a fost ucisă într-un tabără de cercetaşi din Brescia (nord), iar o femeie şi-a pierdut viaţa la Lissone (nord) în urma unor căderi de arbori'', a scris prim-ministrul Giorgia Meloni pe Twitter.

Vânturi violente, cu viteze ce au atins și 110 kilometri pe oră, precipitaţii puternice şi grindină s-au abătut marţi dimineaţă asupra orașului Milano, capitala economică a Italiei, inundând străzi şi dezrădăcinând arbori care s-au prăbuşit, cei mai mulţi, pe carosabil.

Compania publică de transport a precizat că sunt pagube importante la reţeaua electrică, iar un jurnalist AFP a constatat o întrerupere temporară a alimentării cu apă curentă în centrul istoric al oraşului.

 

În timp ce nordul ţării este lovit de furtuni, sudul este cuprins de un val de caniculă şi de temperaturi care au ajuns luni la 47,6 grade Celsius în Catania, Sicilia, potrivit protecţiei civile locale. Trupurile a doi septuagenari au fost descoperite carbonizate într-o locuinţă cuprinsă de flăcări, iar o femeie în vârstă de 88 de ani a decedat la Palermo, a relatat presa marţi seară.

Pompierii sicilieni au luptat în noaptea de luni spre marţi cu mai multe incendii, dintre care unul izbucnit foarte aproape de aeroportul din Palermo, închis pentru mai multe ore în cursul dimineţii.

Preşedintele regiunii siciliene, Renato Schifani, a precizat că doreşte să solicite Guvernului, care se reuneşte miercuri în Consiliul de Miniştri, decretarea stării de urgenţă pe insula mediteraneeană. Adevarul.ro / Foto: captură youtube

Pin It