Au furat gardurile sondelor de petrol din zona Potcoava

Au furat gardurile sondelor de petrol din zona PotcoavaCinci percheziții domiciliare au fost desfășurate joi după-amiază, de către polițiștii din Potcoava, la domiciliile unor persoane din Olt și Argeș, bănuite că ar fi furat gardurile împrejmuitoare de la sondele de petrol din zonă.

Patru percheziții au fost efectuate la imobilele aflate în proprietatea a doi bărbați, din localitatea Corbu, și o percheziție la domiciliul unui bărbat, de 46 de ani, din comuna Bârla, județul Argeș.

Acțiunea a vizat un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

„Din cercetările efectuate, există suspiciunea că, în perioada noiembrie 2019- ianuarie 2020, doi bărbați, de 21 și, respectiv, 32 de ani, ambii din comuna Corbu, ar fi sustras de pe raza comunelor Corbu și Icoana, gardurile împrejmuitoare de la două sonde petroliere”, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt .

La una dintre locațiile percheziționate au fost găsite 42 de plase de gard, 106 stâlpi de gard, 3 porți metalice și o linie pompare, formată din 6 cupoane (țevi), despre care există bănuiala că ar fi fost sustrase de la mai multe sonde de pe raza comunelor Corbu și Icoana, iar în altă locație au fost găsiți 50 de litri produs petrolier.

Bunurile au fost ridicate și predate în custodie unei societăți comerciale, care are ca obiect principal de activitate explorarea și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze naturale.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...