Căutați în Belgia și Austria, prinși în Olt

urmariti international prinsi in oltDoi bărbaţi, care erau căutaţi de autorităţile judiciare Belgia şi Austria, pentru comiterea mai multor infracţiuni comise în aceste ţări, au fost prinşi miercuri de poliţiştii din Olt, iar mai apoi reţinuţi de procurorii din Craiova.

Un bărbat în vârstă de 32 de ani, din comuna Iancu Jianu, este bănuit de comiterea mai multor furturi din societăți comerciale și de fapte de violență îndreptate împotriva forțelor de ordine, în Belgia.

A fost prins miercuri în localitatea de domiciliu. Pe numele său era emis un mandat european de arestare.

Al doilea a fost prins în aceeași zi. Este vorba despre un tânăr în vârstă de 29 de ani căutat în Austria pentru furturi de unelte și mașinării electrice. În acest caz prejudiciul estimat este de 71.339 euro.

Cei doi bărbaţi au fost prezentați Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova care a dispus reținerea pentru 24 ore, apoi au fost introduşi în Centrul de Reținere și Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliție Județean Dolj. În cursul zilei de joi, vor fi prezentaţi magistraţilor Curţii de Apel Craiova, cu propunerea de arestare preventivă, în vederea extrădării lor în Belgia şi Austria, unde vor fi cercetaţi de autorităţile judiciare pentru infracţiunile comise.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...