Fostul viceprimar din Milcov și soția sa, arestați preventiv

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

contrabandisti tigariDupă ce Jan Militaru, fostul viceprimar al comunei Milcov, soția acestuia Rodica Daniela Militaru și Carmen Podaru, vânzătoare la magazinul acestora, reținuți pentru contrabandă cu țigarete în urma perchezițiilor efectuate joi la Slatina și Milcov, au dat declarații și în fața magistraților Judecătoriei Slatina, instanța de judecată a decis vineri, târziu în noapte, ca soții Militaru să fie arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.

În privința vânzătoarei de la magazinul afaceriștilor magistrații slătineni au dispus măsura arestului la domiciliu tot pentru 30 de zile.

Cele trei persoane și o patra cercetată în același dosar, respectiv un verișor al omului de afaceri Jane Militaru, împotriva căruia nu a fost luată nicio măsură și are calitatea de martor în cauză, au fost conduse la IPJ Olt, pentru a fi audiate, după ce, joi după-amiază, polițiștii SCCO și cei de la SICE, sprijiniți de mascații SAS Olt și sub coordonarea prim-procurorului Parchetului Slatina, au descins în nouă locații din Slatina și Milcov. În urma perchezițiilor s-au găsit nu mai puțin de 866.400 de țigarete, toate provenite din contrabandă și aduse din străinătate.

Țigaretele erau în peste o sută de baxuri, majoritatea fiind depozitate în şapte autoutilitare şi autoturisme ce păreau a fi abandonate în mai multe zone din municipiul Slatina. Captura cea mai mare a fost găsită de anchetatori în două dubițe care erau staţionate pe strada Ecaterina Teodoroiu din Slatina, în apropierea Casei de Cultură a Tineretului. De aici au fost scoşi zeci de saci şi cutii cu ţigări netimbrate. De comercializarea acestora, multe în Slatina, se ocupa o parte dintre persoanele reținute joi, una dintre ele fiind chiar fostul viceprimar din Milcov. Acum, Jan Militaru este patro

Surse din anchetă spun că la chioşcul din piață erau vândute ţigările, sumele câştigate de omul de afaceri într-o lună ajungând şi la aproape 100.000 – 150.000 de lei.

Militaru nu are doar probleme cu legea, ci și din punct de vedere politic, în prezent acesta fiind consilier local în Consiliul Local Milcov. Liviu Voiculescu, președintele PNL Olt, a declarat că va propune în ședința Biroului Politic Județean excluderea sa din rândul formațiunii politice.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...