Contrabandişti prinşi în flagrant la Slatina (VIDEO)

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Contrabandisti prinsi in flagrant la SlatinaUn sârb şi doi cetăţeni români au fost prinşi în urma unei acţiuni în flagrant organizată miercuri noaptea de procurorii DIICOT Mehedinţi la Slatina, judeţul Olt. Cei trei bărbaţi au fost prinşi într-o benzinărie.

Acţiunea s-a desfăşurat într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Anchetatorii au identificat, într-o staţie de alimentare din Slatina, două autovehicule, dintre care un autoturism, înmatriculat în Bulgaria, şi o autoutilitară, înmatriculată în România, în care se aflau cei trei suspecţi. În urma controlului efectuat asupra mijloacelor de transport, a fost descoperită într-un spaţiu special amenajat în pereţi dubli, cantitatea de 23.000 pachete cu ţigarete, în valoare totală de 276.000 de lei.

„Din investigaţiile efectuate şi probele administrate până în prezent a rezultat faptul că membrii grupului infracţional au colectat şi achiziţionat cantităţi mari de ţigarete nemarcate sau marcate necorespunzător, de la diferite persoane din mai multe judeţe situate în nordul ţării, precum şi din judeţul Dolj. Ţigaretele erau transportate apoi în municipiul Drobeta Turnu Severin, depozitate în diferite locaţii şi, ulterior, comercializate către alte persoane. Astfel, o parte din membrii grupului, aflaţi fie în nordul ţării, fie în judeţul Dolj, au colectat cantităţi foarte mari de ţigarete, nemarcate sau fără marcaje fiscale corespunzătoare, pe care le deţineau în scopul vânzării ulterioare”, se precizează în comunicatul remis de anchetatori.

Membrii grupului din cel de-al doilea segment preluau de la aceştia cantităţi mari de ţigarete, pe care le transportau cu diverse autoturisme până la locurile de depozitare, după care le vindeau către persoane care le comercializau direct către consumatori.

Mai exista şi un al treilea segment care era reprezentat de către persoane care achiziţionau cantităţi mici de ţigarete de contrabandă, de la membrii grupului infracţional din palierul doi, în scopul vânzării directe către consumatori, în pieţe şi în alte zone din oraş.

Direcţia Operaţiuni Speciale a asigurat în dosar suportul de specialitate.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...