Restaurantele nu se deschid | Președintele HORA: Suntem la un pas de ATI

restaurantIndustria de Hoteluri şi Restaurante este aproape de ATI, iar premierul nu este dispus să discute despre posibilitatea redeschiderii restaurantelor până când numărul cazurilor de infecţii nu va intra pe o direcţie în scădere, susţine preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Daniel Mischie.

Preşedintele HORA a subliniat miercuri, la finalul întrevederii pe care reprezentanţii patronatelor din Hoteluri, Restaurante şi Cafenele (HoReCa) au avut-o cu şeful Guvernului, că experienţa europeană a demonstrat că nu există nicio corelaţie între numărul de infecţii şi redeschiderea teraselor.

"Am prezentat primului ministru şi precedentul european, adică ceea ce se întâmplă în toate ţările europene, ţări în care restaurantele sunt deschise şi în care numărul de infectaţi covid este mult mai mic decât în România. Deci astăzi primul ministru trebuie să ia o măsură pentru redeschiderea restaurantelor, pentru că nu există nicio corelaţie între numărul de infecţii şi redeschiderea, funcţionarea teraselor. Această funcţionare trebuie să aibă loc, evident, cu anumite restricţii. (...) În momentul de faţă, premierul nu este dispus la o discuţie pentru redeschiderea restaurantelor, având în vedere numărul mare de infecţii, dar şi-a prezentat disponibilitatea ca în momentul în care acest număr se va îmbunătăţi, deci va fi un alt traseu al numărului de infecţii cu covid, să luăm în discuţie redeschiderea restaurantelor în interior. În acest sens facem un apel către toţi operatorii din industrie şi către toţi clienţii pentru respectarea regulilor impuse de către Guvern", a declarat Daniel Mischie.

Acesta a precizat că în cadrul discuţiilor cu prim-ministrul nu au fost stabilit un prag-limită de infecţii de la care să fie permisă redeschiderea restaurantelor.

"Nu a existat o discuţie referitoare la un număr (de infecţii considerate acceptabile pentru redeschiderea restaurantelor, n.r.), ci s-a discutat din punct de vedere al trendului", a explicat Daniel Mischie. AGERPRES

 

 

 

 

 

 

Actualitate

 

 

Alte articole

Poate te interesează:

© 2020 Slatina Ta. Drepturi rezervate.