Rabla pentru motociclete

motocicleta electricaVești bune pentru cei care vor să își achiziționeze o motocicletă nouă. Costel Alexe, ministrul Mediului, a vorbit în premieră despre ecotichetul în valoare de 3.500 de lei.

Dacă vehiclul pe două roți vine cu propulsie electrică, prima va ajunge la 6.500 de lei, condiția fiind casarea unui autovehicul. „Și în acest caz trebuie casat un autovehicul vechi. Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete e de 3.500 de lei, pentru că vrem să fie echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Dacă la mașini decontăm în jur de 10% din valoare, am vrut să păstrăm aceeași proporție și la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine”, a afirmat ministrul.

Referindu-se la mașinile electrice și la cele hibride, Costel Alexe a prezentat bugetul Programului Rabla Plus. „Anul acesta avem cel mai mare buget de când există acest program: 140 de milioane de lei, creștere de la 95 de milioane de lei. Vrem cât mai mai multe mașini electrice în traficul urban din țară”, a mai adăugat Costel Alexe.

Banii alocați ar putea ajunge pentru achiziționarea a 2.500 de mașini electrice și a 400 de hibride plug-in.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...