Prysmian Group a inaugurat o nouă unitate de producție

prysmian group a inaugurat o noua unitate de productieCompania Prysmian a inaugurat marţi o nouă unitate de producţie în municipiul Slatina.

Grupul italian Prysmian, lider mondial în domeniul cablurilor de energie şi telecomunicaţii şi în industria sistemelor a inaugurat marţi o nouă unitate destinată exclusiv producţiei de cabluri de fibră optică. Investiţia va transforma orașul nostru în unul dintre centrele de excelenţă din Europa pentru producţia de cabluri pentru comunicaţiile optice. La ceremonia de inaugurare au participat E.S. Marco Giungi, Ambasadorul Republicii Italiene în România, Valerio Battista, CEO al Grupului Prysmian, Philippe Vanhille, Senior Vice President Telecom Business Prysmian Group, Francesco Fanciulli, CEO pentru Regiunea Europei Centrale şi de Est, precum și importanţi reprezentanți ai autorităților din județul Olt, lideri ai comunității de afaceri locale și internaționale, parteneri de afaceri și alți oficiali ai companiei, în total peste 150 de participanți.

Aceasta nouă fabrică face parte din seria investițiilor Grupului Prysmian în fabrici de cabluri de fibră optică și electrice, în valoare de 250 de milioane de euro pe o perioadă de trei ani, la nivel global. Cu o capacitate anuală de producție de peste 8 milioane de kilometri de cablu de fibră optică, fabrica din Slatina este una dintre cele mai mari de acest tip și utilizează cele mai avansate tehnologii industriale și know-how, oferindu-i capacitatea de a răspunde cererii tot mai mari de cabluri optice la nivel mondial, pentru implementarea de noi rețele de telecomunicații de mare viteză.

„În calitate de lider mondial în această industrie, suntem ferm angajați să susținem nevoile guvernelor și operatorilor de telecomunicații pentru dezvoltarea de noi rețele de bandă largă, continuând să investim în capacitățile de fibră optică și cabluri, precum și în noile tehnologii și know-how”, a spus Valerio Battista, CEO Prysmian Group.

În ultimii 5 ani, Prysmian a investit aproape 60 de milioane de euro în România pentru a dezvolta noi capacități la fabrica din Slatina, punând bazele care vor permite țării să devină un centru european de excelență și inovare pentru cablurile optice, precum și un centru tehnologic de vârf pentru cabluri de înaltă și medie tensiune de transmitere a energiei electrice.

Noua fabrica de la Slatina se întinde pe o suprafață de aproximativ 28.000 m², are un design modular, care poate fi ușor extins în cazul în care ar fi nevoie. Este amplasată în interiorul noului parc industrial Slatina Milcov, din a cărui suprafață disponibilă aproape 40% a fost achiziționată de Prysmian în 2015, ajungând la o suprafață totală de aproximativ 110.000 m². Construcția a început în octombrie 2015 și a durat 11 luni, iar producția urmează să înceapă în iunie 2017. La Slatina, aproape 1.000 de angajați Prysmian produc cabluri optice și electrice, 80% din produse fiind exportate în întreaga lume. Atenția Grupului față de România oferă țării oportunitatea de a se afla în centrul unei industrii puternice din punct de vedere tehnologic, cu produse extrem de competitive.

Evenimentul s-a încheiat cu un tur al noii fabrici.

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...