ALRO Slatina investeşte în cercetare şi dezvoltare.

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

investitie ALROALRO S.A. Slatina a demarat implementarea proiectului de finanţare “Investiţii în departamentul de CD al ALRO destinate îmbunătăţirii infrastructurii de cercetare pe segmentul tablă tratată termic din aliaje de aluminiu cu aplicaţii industriale de înaltă calificare“, proiect co-finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020 "Investiţii pentru viitorul dumneavoastră".

investitie ALRO 1investitie ALRO 2

Proiectul are o valoare totală de 115.037.887,76 lei. Iar asistenţa financiară nerambursabilă este de 35.984.347,05 lei, durata de implementare fiind de 24 luni.

Echipa de manageri ai ALRO a prezentat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, ultimul proiect de anvergură derulat de companie cu fonduri nerambursabile, produsul dezvoltat putând fi folosit cu succes în domeniile automotive şi aeronautic.

Produsele rezultate din aceste investiții vor fi unele de cea mai înaltă calitate şi totodată cele mai sofisticate din metalurgia aluminiului. Sunt produse care se utilizează preponderent în structuri de rezistență ale aeronavelor dar şi în părțile importante ale autoturismelor care se construiesc pe piață.

Prin respectivul proiect se vor realiza exclusiv achiziţionarea de echipamente de cercetare - dezvoltare, respectiv: Echipament independent pentru cercetarea procesului de călire a tablelor din aliaje de aluminiu. Un alt echipament independent este destinat pentru cercetarea procesului de eliminare a tensiunilor interne din tablele din aliaje de aluminiu cu grosimi mai mici de 20 mm dar şi cel de al treilea echipament independent pentru cercetarea procesului de îmbătrânire a tablelor din aliaje de aluminiu.

Toată această concepţie, tot acest proiect a pornit de la o cerinţă a pieţei. Acest proiect are ca beneficiari direct însăşi compania ALRO, tocmai prin prisma faptului că-i va permite să pătrundă pe un segment de piaţă şi să atragă noi segmente de clienţi cu caracteristici speciale. Se va merge de la o producţie de masă la o producţie de top, astfel încât clienţii Alro, pe de o parte să poată fi măriţi ca şi număr, şi pe de altă parte, în portofoliul de client să poată fi aduse aceste companii de renume mondial pe domeniul automotive şi aeronautic, inclusiv mărcile de top din lume – Boeing, Airbus.

Implementarea proiectului va duce şi la crearea a 30 de noi locuri de muncă, în Departamentul Cercetare-Dezvoltare al ALRO.  

 
Free Joomla! templates by Engine Templates
loading...