VIDEO Tronsonul din Autostrada Transilvania care va fi gata la final de an, mult înainte de termen

nodul rutier chetani autostrada transilvaniaLucrările pe o bucată lipsă din Autostrada Transilvaniei s-au reluat recent, după ani de zile de blocaje, dar au șanse mari să fie gata acum, la final de an.

Practic, tronsonul de autostradă de la Chețani la Câmpia Turzii va fi gata cu 9 luni înaintea termenului contractual, ceea ce înseamnă cu nou „record național”, spune Asociația Pro Infrastructura.

„Strabag și Geiger, demonstrație de forță pe Autostrada Transilvania”, titrează Asociația Pro Infrastructura care a filmat din dronă între lotul de la Câmpia Turzii la Chețani și menționează că inaugurarea acestui tronson acum, la final de an, va însemna un nou record național.

„După ce în martie 2021 ministrul Cătălin Drulă a „rupt pisica” reziliind contractul cu defuncta Straco și apoi a re-licitat rapid lucrările rămase, noii antreprenori, Strabag și Geiger, au rupt toate normele și au șanse maxime să stabilească un record național: inaugurarea unui sector de autostradă cu 9 luni înainte de termen”, scrie Pro Infrastructura.

Asocierea STRABAG SRL – GEIGER TRANSILVANIA SRL a început lucrările la început de an, după o perioadă de câteva luni pentru proiectare. Contractul a fost semnat pe 26 octombrie pentru circa 420 de milioane de lei, cu ordinul de începere venind la final de noiembrie. Termenul contractul este de 3 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție - mai exact, termenul de finalizare este august 2024.

„Cei doi constructori, jucând pe teren propriu, s-au decis să facă o demonstrație de forță și să deschidă circulația în decembrie 2023. Au profitat și de vremea tomnatică neobișnuit de secetoasă și acum doar ceva catastrofal îi mai poate opri.”, scrie Pro Infrastructura.

Tronsonul Chețani - Câmpia Turzii este singura bucată lipsă din autostrada Transilvania dintre Târgu Mureș și Cluj-Napoca.

De la Chețani pe A3 sunt 36 de km până la Târgu Mureș (fără drumul de legătură de la Ungheni), iar de la Câmpia Turzii șoferii pot circula pe circa 62 de kilometri pe A3 până la Nădășelu, la nord-vest de Cluj-Napoca.

Odată finalizat lotul Chețani - Câmpia Turzii mașinile pot circula neîntrerupt pe Autostrada Transilvania pe aproape 114 km. Sursa: Hotnews.ro

Pin It